Outfit


Lite uppdatering, hoppas ni vill läsa

Bloggningen har ju inte vart på topp precis.. blir alltid såhär men tänkte ta tag i det nu ;)

Red Tilda iförrgår (Torsdag) på banan. Wow, hon var så avslappnad och fin! Hon har aldrig släppt så mycket i nacken som hon gjorde. Det tyckte jag var ganska otroligt att det var just då för det fanns ju några orsaker till varför det inte borde ha gjort det:

•Jag red helt själv, ingen ridkompis.

•Det var KOLSVART mörker, det ända ljus vi hade var från en liten pannlampa.

•Det blåste nästan STORM ute och ni som bor i Lidköping vet nog vad jag menar, vädret var ju inte det bästa precis..

•Tilda brukar alltid vara otroligt tittig när det blåser(vilket hon var i början av ridpasset)vilket brukar vara under hela ridpasset. Hon brukar även spänna hela kroppen något otroligt och hoppa till för nästan allt.
Detta släppte ju något otroligt i slutet igår, så himla skönt.

Dock så fick jag reda på något otroligt tråkigt igår. Där försvann allt hopp. Ärligt talat vet jag inte hur jag ska göra.. åh så jobbigt.

Hoppas ni har det bra, kram!


Emelie-Skövde

Vad jag köpte i Skövde:
Väska från Gina
Olja som påskyndar nageln tillväxten från kiks
Tröja från Gina


Showertime👌


Dagens outfit igen

Verkade inte som att bilderna på våra outfits kom upp så lägger ut som igen ;) Första bilden är Emelie och andra bilden är Malva!


Shopping i Skövde

På Commerce i Skövde nu. Här ska det shoppas loss!
Vi kör på dagens outfit:
 
 

donken

nu sitter vi och tjockar oss,vi har nästan inte köpt nått ;)


- Dagens blogg -

Vi tänkte prova på att köra Dagens Blogg här. Vi vill se om det är någon med riktigt fin blogg och som skriver bra inlägg som förtjänar att synas lite extra!

Vi kommer välja 2 stycken som vi tycker är värda att bli dagens blogg! Vi kommer skriva vad vi tycker om deras bloggar och ni andra som inte blir Dagens Blogg kanske tycker att deras bloggar är superroliga att läsa, och väljer att fortsätta läsa?

Det enda du behöver göra är att skriva "jag är med" i en kommentar och du är med i tävlingen, superenkelt! ;)

Kram på er, hoppas ni vill vara med


White&Pink


Malva - Presenter

Hade lite kalas hos pappa med min farfar, pappas kusin och hans fru & barn och min gudmor! Tänkte visa vad jag fick i present ;) superroliga presenter verkligen!
Justin bieber parfym Someday<3
Massor med pengar
Väska med fransar
Adidas tröja
Superfin klocka
Hästbok

Tack alla, blev superglad för presenterna!<3


Emelie-love

Min nya tävlings outfit,verkligen älskar den! Just nu har jag beskydden,och har beställt huvan.Skulle fått schabraket i julklapp men den var slut på skara hästsport,så dom ringer när dom får in det.
Stor hiss!


Emelie-LRK

Från och med nästa vecka så ska jag rida både tisdag och onsdag på lrk :)
På tisdag är det hoppträning med serena (privathäst),och nu har jag börjat på onsdag i en hoppgrupp (ridskoleponny) fast den gruppen rider dressyr ibland.Jag har saknat att gå på ridskola,nu när jag jag bara har en häst att rida som mamma och Malin(serenas medryttare) rider,så kan jag bara rida henne några dagar i nån eller några dagar i veckan.
Det var längesedan jag gick på ridskola,så det ska bli kul,hihi ;)


Liten videoblogg


Untitled Video


Emelie-Tjurfäktning,djurplågeri

En sak jag verkligen verkligen HATAR,det är tjurfäktning.
Jag fattar inte varför man ska betala en massa pengar för att se på ett djur som springer efter en röd j*vla filt..
Det är verkligen inte rättvist nån stans,djurplågeri på hög nivå! Att plåga ett djur är det hemskaste en människa kan göra,djur har precis lika stor rätt som oss att leva.Egentligen så var det ju djuren som kom till jorden före oss människor.Sedan började vi äta upp dom och ändvända de som husdjur och liknande,jag fattar inte heller hur man kan ha hjärta till att skada ett oskyldigt djur,jag skulle lätt vilja ha ett spö och slå alla som har slått ett djur,hårt.
Jag förstår inte meningen med att slå ett djur,för är det vekligen så roligt?
hemska bilder
 

Emelie-tävlingar

 
Jag blir så arg på mig själv,när jag har tävlat med Serena så har det många gånger blivit fel.När det blir fel är det alltid avsånden som inte stämmer,både jag och Serena har svårt att bedöma avstånden.
När jag ser ett avstånd och vi kommer i en jämn galopp så drar hon alltid framför hindret, då måste jag hålla in henne och då börjar hon att studsa.Det blir nästan alltid fel i sånna lägen,det är därför jag inte vill starta en sån hög klass i hoppning för jag är rädd att det ska hända oss något.
 
Men nu,2013 så har jag ett mål iallafall,och det är att starta 1 m.Jag ska börja rida nu,jag måsta hjälpa henne i sånna lägen.På träningar,och hemma på banan är det inga problem att hoppa högt,då biter vi ihop och hoppar,det går hur lätt som helst.Det känns verkligen som om det går bättre utomhus,vi får mer plats och det känns friare,min första 1m ska iallafall vara utomhus!

bild från grästorp,då vann vi!
 

 

Malva - Presenttips!!

Köp present DIREKT när någon fyller år, dröj inte ut det. Då kommer du stå där till slut och har 10 personer att köpa present/julklapp till och du är pank. Detta vet jag av egen erfarenhet! ;)


Malva - tänk efter...

När man fått hästen att lita på en, det är Då man lyckats, då kan man göra allt.

Tänk att ett sånt stort djur, med egen vilja gör det du vill, för att den litar på dig. Att den kan hoppa höga hinder men UTAN spö. UTAN våld. Litar den på dig så hoppar den, gör den inte det hoppar den inte. Ett hinder kan va läskigt, men det är Du som ryttare som ska få hästen att förstå att det inte är farligt. Man gör det ju inte bättre genom att slå den? Ifall den hoppar då så gör den det för att annars vet det att den blir straffad, sorgligt nog. Jag använder spö ibland, det kan jag erkänna, men egentligen vill jag inte det. (Jag avänder oftast bara spö när hästen flyttar ut eller in bakdelen och när jag vill att den ska komma igång med bakdelen, men då slår jag inte såklart, jag "duttar") Jag vill att Tilda verkligen ska lita på migpå riktigt. Men det är inte lätt så himla lätt..

Hästar vägrar, men oftast för att den känner att ryttaren är osäker. Sen finns det ju dom som inte VILL hoppa överhuvudtaget, och det är ju en annan sak!
Jag kan känna mig supersäker på vissa hinder men endå vägrar Tilda, kanske för att vi inte byggt upp tilliten tillräckligt mkt än? Jag vet att vi kommer kunna allt det vi inte kan om vi får mer tid tillsammans och tid att träna!

Det jag ville säga var att DU, NI kan om ni verkligen vill. Det behövs bara tillit, alltså massor med träning. Men det är det värt! För känslan när det inte bara är ryttare och häst, det är ett Ekipage och man kan göra allt tillsammans! Hoppa högt, galoppera snabbt på åkrar,ängar & fält och asmycket mer! Underbart!! Du som ryttare ska ju också kunna lita på hästen, lita på varann!

Det va min åsikt iaf och jag hoppas no förstod vad jag menade även om det kanske blev lite rörigt

Otroligt gammal bild men MASSA fina minnen som dyker upp...


Malva - HISS

Hissar detta URsnygga schabrak från Scapa Sports. Oranget, riktigt snygg färg. Tycker om jag ska va ärlig inte att det nyare orangea Scapa schabraket är särskilt snyggt, varken färgen eller modellen.

Vad tycker ni? Den nya eller den gamla modellen?

Bilder lånade från Google.


Tilda i dvärgformat

Hittade Tildas stamtavla och denna bilden på henne när jag kollade runt lite på internet häromdagen. Fick även reda på att hon är född 2006 och inte 2004 så det som står på headern är alltså fel! Tildas pappa heter Fleetfoot RW 107 och Tildas mamma heter Tilda. Haha, förvirrande? Nej men Tilda heter ju egentligen Tildas Crunch så det är ju därför hon heter det, för att hon Är TILDAS Crunch.. haha, blev lite rörigt.


Videoblogg

http://videofy.me/v/742168


Emelie-bloggar jag läser

Här kommer lite bloggar som jag läser dagligen:
Nellieberntsson.se
Oliiviiagustavsson.blogg.se
Kissies.se
Ponnysanning.se
Norrlandsryttare.blogg.se
Isabellanilson.se
Linnolsson.se
Vissa läser jag mer än andra,men jag försöker läsa alla varje dag!


Emelie-Malvas födelsedag!

Idag är det ingen vanlig dag,för det är malvas födelsedag!
Grattis <3


Emelie-klippning av häst

Klipper ni era hästar? Bra eller dåligt?
Jag har själv ingen klippmaskin,men man kan ju alltid låna klippmaskin av andra ifall man inte har någon själv.
Om man ska klippa sin häst eller ponny,så tycker jag att det ska vara en häst som går mycket eller tävlar,annars är det ju fullständigt onödigt.
Min favorit klippning är "varianten av helklippningen" om man ska helklippa ska man nog ha en smidig klippmaskin,om man klipper ben och huvud.

Hur ser ni på saken om klippning? Är det fult? Klipper ni era hästar? Varför?


Raspning förkortar hästens liv

Japp, läste det i Blå stjärnans tidning. Det här är iallafall enligt mig viktigt, så tycker ni ska läsa detta!

När man raspar hästarnas tänder raspar man ner deras emalj vilket gör att deras tänder inte håller lika länge, vilket gör att dom inte kan äta, och kan dom inte äta så ligger dom ju ute på ganska så hal is... dessutom använder ju många bett på sina hästar, vilket också förstör deras tänder i längden.. jag ska nog prova bettlöst på Tilda ibland, för att vila hennes mun. Så kan man ju variera bett också vilket är väldigt bra.

Det var en jätteintressant artikel verkligen, fick en liten tankeställare där hur man egentligen har hand om hästarnas ömtåliga munnar!


Emelie-Saknade

Saknaden är verkligen grymt stor på dessa underbara ponnyer!

Kärleken till en häst är aldrig så stor som i den stund man måste skiljas från hästen.


Utgång

Drar till mamma nu med mina saker och sen blir det stallet, ska ta in hästarna. Imorgon är det en stor dag, nämligen min födelsedag hihi ;)
Kram!


Emelie-Söker!

Någon som har denna huva till salu?
Vill verkligen ha den!


Emelie-Big like

http://m.youtube.com/watch?v=eufCY8KHuMA
Länk till en grym film,den får alla att tänkta om.
Tycker att alla ska kolla på den!


Död

Halkade med cykeln igår och skrapa upp knät.. hade mina jwbyxor så det blev hål på dom såklart.. f*n


Malva - 2011 & 2012

Det va 2011.. känns som igår? helt sjukt hur mycket jag förändrats från 2011 till 2012. Allting har förändrats nästan. 2011, man kunde va sig själv hela tiden.. levde ba livet. Hade grymma filmkvällar med vänner, åkte ut på roliga saker. Elias va grym som vanligt, hoppa allt och leverera alltid. Men det förvänta man sig ju utav honom ;) Gick på en annan mindre skola, med andra kompisar, bara äkta vänner som tog en för den man va. Man gick osminkad 24/7 och allt va bara chill. Visst, grymt ful va och då menar jag det verkligen(!!)men ingen brydde sig på den pytte skolan hahah.. :o
 
(ronja kmr döda mig för denna bilden haha ;r)
 
Va ute på kul clear rounder med elias. Gick bättre än bra och det va roligt! Inga krav just fun thinking, d är så man alltid borde tänka, går ju bäst d¨å. Visst lite vägringar här o där men vi hade fortf kul that's the point ;)
Emelie fick Olivia.... elias och olivia blev bästisar ♥
D blev nyår, firade med Emelie och Alma, hade sjuukt kul! Det va den bästa nyåren iallafall!
 
2012 kom, hade en grym sommar, drog till Grekland, Turkiet, campade, åkte på ridläger me Emelie där jag träffade nya vänner och hade det så jäkla grymt. Dit ska ja igen punkt slut. Sommaren tog slut, hämta världens bästa ponny. Red grunder nästan hela hösten, Tilda lärde sig massor nytt. Det blev vinter, Olivia gick bort, såkallade "vänner" högg en i ryggen, men jag hade Tilda och utan henne hade de vart mycke svårare.. Så glad att hon alltid finns där.
 
ridlägret som rockade ♥ bästa Sunny, Son of a bitch äe hans namn ;)
minnen som aldrig försvinner, never
 
2013, jag är redo att möta dig, jag ska vinna denna fighten, 2013 ska bli Grymt med stort G
 
 
 
 

Malva - Rätt svar

På mitt inlägg jag skrev för ca 3 dagar sedan fick ni gissa på vad det var jag och Emelie skulle åka iväg och göra och rätt svar var att vi skulle åka på provridning. Den som svarade rätt skulle få en länkning. Alma svarade rätt först men hon hade ingen blogg, så den andra som svarade rätt var Julia.
Grattis Julia, här är din länkning -> http://jullankarlsson.blogg.se/ <- Klicka in er på hennes söta blogg! 
 
Kram ♥

Bilderna

 


Emelie-Smakprov

Resten av bilderna kommer snart! 

Emelie-Håll utkik!

Nu har jag precis varit i stallet med Julia och Malva.Julia klickade lite bilder medans jag och malva red,håll utkik ikväll!


Malva - En dag i stallet

 
 

Emelie - Presentation

Hej, det är jag som är Emelie och jag ska också börja blogga här nu! 
Jag tänkte berätta lite om mig själv och hoppas ni vill läsa ;)
 
Jag heter då Emelie Persson och är 13 år, fyller 14 nu i Januari. Jag har en häst som heter Serena tillsammans med min mamma. Hon är en blandning mellan arab och halvblod. Mamma har haft Serena sen hon va ungefär 3 år och nu är hon 14. Mamma rider western med Serena medans jag tränar och tävlar hoppning med henne. Det är en otroligt pigg häst, fast hon kunde dock vart en ponny om hennes manke inte var så himla hög! Hon älskar att hoppa lika mycket som jag, därför passar vi så bra ihop! Vi har utvecklats något otroligt det senaste åren tack vare mina underbara tränare. 
 
Malva har fotat alla bilderna förutom den första på mig och Serena. 
 
Men min "karriär" på hästryggen började med att jag lånade en liten b-ponny från en camping. Tror jag fick honom runt 2007 eller 2008. Han hette (eller ja, Heter) Elias och var 115cm i mankhöjd. Han kunde nästan inget och nästan inte jag heller, men vi kämpade tillsammans och hade superkul!
 
Under tiden jag hade Elias köpte jag en egen C-ponny som hette Malinda. Hon var en Newforest född 1995. Henne började jag tävla och träna i både hoppning och dressyr.Jag sålde henne förra året för att hon började bli lite gammal och hade inte riktigt tävlingskänslan kvar, så jag sålde henne som läromästare till en lite yngre ryttare.
 
Ett tag efter att jag sålt Malinda köpte jag en annan ponny som hette Olivia. Hon va en korsningsponny på 4 år, alltså unghäst. Jag fick utbilda henne, hon kunde knappt grunderna när jag köpte henne. Men jag ville ha något att utvecklas med, som med Elias. Hon fick lära sig att hoppa, göra galoppombyte, tricks och massa mer. Jag kämpade något otroligt med Olivia och det gav verkligen resultat! 
 
 
Gammal bild såklart, det är ju inte juni nu precis ^^
Jag och Olivia kämpade massor varje dag tillsammans. Hon blev grym!
Men så började hon magra av helt plötsligt... hennes glans i pälsen fösvann, hon fick hängmage och orkade inte mycket. Först så märktes det knappt och vi trodde inte att det var något allvarligt, vi gav henne mer mat och tränade henne inte lika hårt men hon blev inte bättre och helt plötsligt bara rasade det. Hon blev otroligt sjuk och vi fick åka till sjukhuset med henne och dom sa att det kunde vara cancer men att det var jätteliten risk. Hon fick stanna där under natten och dagen efter tyckte dom att hon kunde åka hem igen. Men en dag blev hon jättedålig, la sig ner i boxen och ville inte resa sig. Vi fick åka in med henne igen och dom kunde inte göra något åt hennes sjukdom, så vi var tvunga att låta henne somna in. Det var otroligt sorgligt och hon blev bara 4 år.. livet är orättvist. :(
 
 
Älskar dig Olivia
 
 

Ny bloggare!

Nu har min bästis och även stallkompis börjat blogga här också. Hon skriver väl en presentation om sig själv så småningom så får ni veta lite om henne :)

Videoblogg..

Kmr senare ikväll ;)

GOTT NYTT ÅR!


RSS 2.0