Mysig uteritt

Haha, jag kom på sen att jag skulle på utvecklingssamtal vid fyra, så det förra inlägget stämde inte riktigt. Hehe ^^


Dagens outfit Elias: Reflextäcke & brunt träns.
Dagens outfit Malva: Knäskodda Beiga Horsepro ridbyxor, Blåa kingsland strumpor, reflexväst, röd vinterjacka & hjälm (vet inte vad det är för märke).

Dagens ridpass:
Som sagt så hade jag utvecklingssamtal idag så jag kom inte till stallet förns halv 5. Så det var ju jättemörkt ute. När jag kom till stallet var Emelie & Malin där så jag kunde rida med dom! Vi red ut barbacka. Emelie hade en hjälmlampa så vi såg lite iallafall. Hon red även i grimma och grimskaft, haha. xD Blev mycket galopp och trav, och som tur var så var Elias pigg! Jobbade honom inte särskilt mycket eller så, utan bara red. Eller ja, vi flummred ganska mycket haha. xD

På fredag ska jag hoppa så hoppas att någon akan följa med och filma! Kommer hoppa lite oxrar och några räcken. Får se om det kanske blir en liten bana. ;)

Kram! ♥
ag kanske bygger upp en bana

Borstar xd

Just nu borstar jag antaligen lilla Elias för en ridtur ;)
Meningslöst inlägg men skulle bara prova att göra ett tidsinställt, hihi ^^

Kram!

Tagga stallet

Tagga stallet imorn då. Tror jag rider ut med Emelie om hon inte har hittat på nåt annat hon ska göra ;) Annars så får vi se vad vi hittar på, jag och Elias!

Godnatt allihopa, nu ska jag sova ♥

Diss

Dissar denna fula ridhjälmen. Känns som om ett försök att kopiera JW hjälmen fast som inte lyckades ett dugg.. ne usch. Gillar den verkligen inte! Dessutom så kostar den ju jättemycket, och jag tycker verkligen inte att den är värd det. Iallafall inte utseéndemässigt. Vet ju inte hur skön den är eller om den har bra kvalitét men jag tycker då inte att den ser särskilt skön ut iallafall!

Finns att köpa på hööks för 1099 kr. Klicka på bilden för att komma till den. ;)






Julklappsångest

Åh, jag vet verkligen inte vad jag ska köpa i julklapp till mamma, pappa, Anette, Anna, Ronja eller Pontus! Thomas vet jag. Det var väldigt enkelt. Och Olivia har jag fixat till. Men dom andra?! Hm.. får ta mig en rejäl sväng på stan nån dag så kanske jag hittar något bra. Brukar iförsig vara ganska lätt att hitta saker till mamma, men pappa är det lite svårare att hitta till för han vill bara ha skivor och det har jag inte råd med just nu. xD Har bara 400 kr att köpa julklappar till alla för!!

Någon mer som har samma problem som mig? :o


Trött.

Är jättetrött, och nu ska man sätta sig och göra läxor.. blä.


Racesafe

Nu är en Racesafe ridväst påväg till mig! Härligt. Min älsklingsväst, har velat ha den länge. Verkligen hatar min väst. Den är så himla oskön och stel. Plus att den är ful. Haha! Men jag köpte den här västen på blocket av några så den är begagnad fast i bra skick.



Älska ♥


Film från i Fredags!

Här är film från i fredags från ridningen på Lrk. Amanda, Olivias kompis, var med och filmade Olivia och då filmade hon mig lite också! :D

Tack Olivia för filmen, och tack Amanda för att du filmade :)






Önskelista!

Här är min julönskelista för i år. Sjukt mycket ridbyxor, maha :3

• Röda ridbyxor från John Whitaker

• Blåa ridbyxor från John Whitaker

• Bruna helskodda ridbyxor

• Pengar

• Schabrak

• Träns

• Ridjacka


Kanske finns något mer men kommer inte på nu.
Vad önskar ni er julklapp? :DD

Ridtröja ifrån Mountain Horse

Jag och mamma va på stan lite förut. Jag hittade en snygg ridtröja som jag bara var tvungen att ha. Haha. Är i behov av det också, eftersom jag liksom bara har 1 tröja att rida i. Så ja..
Men denna tröjan är ifrån Mountain Horse, den är hur skön som helst, och framförallt snygg. ;) Älskar MH trycket på armen! Tröjan är egentligen blå, fast den ser svart ut på bilden. Och den är mycket snyggare i verkligheten än den är på bilden, så bilden är inte riktigt rättvis ;)



Köpte också ett par ridvantar som är som tummvantar fast med ett lillfinger också för att man ska kunna rida med dom ;)

Kram. ♥

Bilder från centimeterhoppningen

Här kommer några få bilder från centimeterhoppningen med Herman. Bättre sent än aldrig :3

Bilderna är fotade av Moa. Bilderna är inte i ordning. ^^









Julpynt & spöregn

Nu har jag vart och pyntat i stallet. Det blev jättemysigt och så satte vi en fin ljusstake i fönstret så när man släckte lampan i taket blev det verkligen sjuuukt mysigt!

Sen red jag och Emelie. Jag red Elias och hon Malinda som vanligt. Vi red lite dressyr på banan och så hoppade vi lite på terrängbanan ^^ Det typ ösregnade ute, så både ryttare och hästar blev väldigt blöta, haha! Men det gick bra och Elias var piggelin :)

Nu har jag julmys i soffan och kollar på TV!

Kram :)

Julstämning

Jag är en av dom som verkligen älskar julen! Tyvärr kommer det antagligen inte bli någon snö i år. Känns väldigt tråkigt för man såg ju fram emot att tolka och galoppera i snön. Snön hör liksom till julen. Dock så Är det väldigt mycket lättare att hålla igång hästarna nu när det inte är snö, för oss som inte har ridhus.

Imorgon är det ju första advent och då vill man ju ha lite julstämning, även i stallet. Så ikväll ska jag Emelie & Camilla julpynta i stallet. Lite ljusstakar som vi ska ställa i fönstren och kanske en krans som vi ska hänga på dörren. Vi ska också kanske hänga knäckebröd och morötter vid boxarna. Det blir verkligen mysigt och det kan man kalla julstämning! Ännu mysigare att vara i stallet då!

Är det någon mer här som ska pynta i stallet? Vad ska ni pynta med? :) Eller är det kanske någon som redan har pyntat? :)



Kram ♥


0 KR

På hööks.se har det hänt något konstigt med sidan, för det står att allt kostar 0 kr? Haha, FAIL!

http://www.hooks.se/deptlist.aspx?deptid=112
Kolla t e.x på täckena. 0 kr!





Ponyriderz.blogg.se

Nu har jag gjort och satt in en header & design hos Emma och Josefine på Ponyriderz.blogg.se.
Kika in vetja!

(a)

Haha, lite kul att gå in och se att det fortfarande är flera personer som kollar bloggen även fast man inte bloggar nånting. Sorry, ska skärpa mig. Ska bli lite bättre uppdatering här iaf. ^^


Reast In Peace

Imorse när jag kom sa vi farväl till Niklas.. det fälldes många tårar när vi såg honom gå iväg från oss. Men nu slipper han lida och betar nu på de gröna ängarna. Där kan han äta så mycket han vill.
Nu är du borta. Inte från våra hjärtan men från den här världen. Kanske ses vi igen, i himlen.
Vi älskar dig Niklas. Du var den bästa.
Niklas
1988-2011
R.I.P ♥

Hello Kitty

Jag har aldrig varit ett riktigt fan av Hello Kitty. Men för ett tag sedan, eller för ganska länge sedan, har det börjat tillverkas Hello Kitty schabrak, kavajer, pikéer m.m. Kavajerna är helt okej. Men inget jag skulle vilja ha själv. Dessutom så kostar kavajerna sjukt mycket vad jag hört! Schabraken tycker jag dock är riktigt gulliga. Skulle verkligen tänka mig att ha ett sånt till Elias, han skulle vara så himla söt i ett Hello Kitty schabrak med matchande luva! Eller vad tror ni?





Gillar mest nummer 2, nummer 3 och nummer 4  :3



Mina åsikter! Har dock bara sett schabraken i verkligheten ^^



-.-

......



Ni är fortfarande lika dåliga på att kommentera .. o__o



Onödigt inlägg xD

Förlåt att jag inte bloggat. Har helt glömt bort det xD

Men idag så har jag inte gjort något speciellt förutom att jag, Anna, Fanny & Olle cyklade iväg runt klockan 5 till Ica och köpte godis m.m. Mums fillibabba! Det är tills imorgon för då ska vi se på film i skolan. Gött, hihi! Men annars har jag inget roligt att säga. ;)

Kraam!

Dagens ridpass

Jag och Emelie hade typ världens flumritt idag med hästarna. Vi red barbacka och jag hade ett reflexländtäcke som jag fick knyta fast runt benen för att det skulle sitta fast, haha ^^ Först red vi ut i skogen. Skrittade i typ 5-10 min och sen började vi trava lite. Tränade lite grann på att öka traven. Elias var astaggad och sjukt pigg idag så det var ju väldigt kul! Galoppen var helt underbar, hihi! Sen efter typ 45 minuter eller nåt så red vi tillbaka och så hoppade vi på "terrängbanan" nedanför stallet. Vi hoppade i typ en kvart eller nåt så tog vi in dom lite. Sen tog vi ut dom i grimma och grimskaft och red iväg en liten kort bit ut i skogen. Emelie hade en pannlampa men jag hade inget så visst såg man mycket!! Sen typ rejsade vi på ridbanan och i hagen. Haha.

Sen städade vi i "foderkammaren". Det blev sjukt fint!! :D
Aja, rörig text med skitsamma. ^^

Kram Malva!

slut på bloggpausen!

Nu har jag haft bloggpaus ett tag och har blivit lite sugen på at blogga igen. Men jag har ett krav, och de är att ni ska kommentera mera!! Det är mycket roligare att blogga då och jag kommer vilja blogga ännu mer vilket blir mycket roligare att läsa, för då kommer det vara annat än bara "Dagens ridpass inlägg" o sånt...

Jag börjar att blogga "på riktigt" imorgon istället för idag. För då har jag tillgång till min egna lite bättre data. ^^


Dagens ridpass

Red ut en sväng idag. Blev ganska mycket skritt, lite trav och pyttelite galopp. Men det var ju mysigt det med. Red igenom skogen som är bakom skolan på en stig som är upptrampad av hästar. Så den är jättemysig! Sen fortsatte jag ner mot Råda Prästgård, och sen upp igen. Blev en lagom lång uteritt på kanske 45-60 min. Tränade inte på nåt speciellt idag.


0 blogglust

Förlåt för den sjukt dåliga uppdateringen, men jag har verkligen noll blogglust och tänkte att jag skulle ta en paus i några dagar.. kanske en vecka eller så. Kanske kommer tillbaka tidigare, kanske jättemycket tidigare än tänkt. Men jag tänkte att jag ändå kunde skriva om dagens ridpass på Elias, i ett annat inlägg.

Kram!

Pannband

Hiss till det här underbart sjukt snygga pannbandet som finns på Hööks. Dock så är dom blåa slut just nu, men det finns ju röda också. Men älskar det verkligen, sjukt snyggt att ha på tävling! Fast man kan ju såklart ha det hemma med. ^^ Jag tycker verkligen att det är jättejättensnyggt, men sen finns det ju dom som tycker precis tvärtom. Men någon mer än jag som typ älskar det här? Klicka HÄR.

1, 38

Jag är typ jättestolt över mig själv just nu, för idag när jag var med Olivia så tränade vi på att komma upp på hästarna utan pall eller något sådant barbacka. På Prinsen som är den högsta av hennes ponnysar (1,38) kom jag upp på, på första försöket!! Fatta, i början av året kom jag knappt upp på en Shettis?? Haha, jag vet att det låter lite konstigt men det är sant!
**Stolt Malva**

Filmen!!

Här är filmen ifrån Centimetershoppningen! :D <3



Maja & Freja

Medans jag värmde upp inför min klass filmade mamma Maja (min kompis) i 50cm klassen. Hon red Freja :) Här är filmen på dem!



Resultat

Har ju vart med på Cm-hoppningen idag som ni vet. Skriver om det här. Film och eventuellt bilder kommer!

Vid 08.30 började vi bygga banan. Efter det gick vi banan. Det var en ganska enkel bana så man behövde inte gå den så många gånger. När jag gick ut med honom från stallet för att börja skritta fram, redan då visste han att det var "tävling". Det märktes stort på honom! Han började kröka på nacken, öronen pekade rakt framåt, ökade takten asmycket och så var han astittig på allt! Haha. Han skyggade för typ allt vi red förbi, lilla knäppisen ^^ <3

På framhoppningen så gick det jättebra. Hoppade typ räcket 3 gånger eller nåt och Oxern typ 4-5 gånger. Han var lite tittig och tänkte att han skulle stanna i början men man fick ge ponnysparkar så kom han över. Haha. Men han vägrade inte en enda gång på framhoppningen iaf!

När jag kom ut på banan
var det första han gjorde att stanna och inte vilja röra sig ett enda steg framåt. Men man fick va skitbestämd och sen gav han sig. Första hindret, ett stopp. Andra hindret kom vi över fint, utan några vägringar. 3;e hindret fick vi ett stopp på, men jag fick bara göra en volt och driva på och hålla om med benen!! Då kom vi över. 4;e hindret var det värsta.. vet inte hur många gånger han vägra där men det var MÅNGA! När vi äntligen kom över red vi mot 5;e hindret. Två stopp där! Men 6;e hindret gick jättebra, likadant med 7;e och 8;e.

Jag vet att det var typ rekord i vägringar, men jag var förberedd på att han skulle vägra, jag visste redan liksom att vi inte skulle komma runt felfritt. Men jag är nöjd ändå! Det var ju våran första tävling tillsammans och han håller alltid på så här, hur bestämd man än är. Antar att han är för bestämd på att han INTE ska hoppa?
Men bättre lycka nästa gång liksom? ;)


Måste även tacka Lollo hemskt mycket för att jag fick låna hennes sporrar ♥

Kingsland sockar

När jag var på Skara Hästsport för någon vecka sedan köpte jag ju ett par Kingsland sockar och jag är verkligen sjukt nöjd! Dom är jättebekväma, varma att ha nu på vintern och såklart snygga som är ett stort +. Rider verkligen alltid med dom, kan inte rida med några andra sockar. Haha. Skulle gärna köpa ett till par ifall dom finns kvar.
Rekomenderar Kingsland för deras ridkläder är verkligen sjukt snygga + assköna.



Stallet

Har precis vart i stallet och tagit in & fodrat hästarna. Älsklingarna var hungriga så dom blev väldigt glada när vi kom, haha <3 Blir nog ingen mer bloggning för ikväll men imorgon så kommer nog film och bilder ifrån Clear Rounden. Håll tummarna för oss nu!

Kram!




Hahahahahhahah

Så himla klockren, hahah!




Herman eliten ♥

Du är den bästa. Den enda!



Taggad!

Är jättetaggad inför Clear Rounden imorn. Antingen så går det jättebra eller så går det åt pipsvängen! Alla mina ridkläder är nytvättade och färdiga för att användas till imorgon. Kommer bli bäst, Herman! ♥


Prinsen

Prinsen, Olivias ponny ligger nu ute på Hastnet för eventuell försäljning. Hon vill se om någon är intresserad av hennes underbara lilla prins? :)

HÄR kan du hitta annonsen!




Centimeterhoppning

Ska vara med på Herman på centimeterhoppningen nu istället för Elias eftersom, som ni vet, han blev sjuk :S Men vi får hoppas att det går bra med Herman! Han har ju en tendens att vägra och hålla på, på "tävlingar". Men vi får hålla tummarna att han är sugen på att hoppa på Söndag ;)


Hermis <3

Humlan

Fick rida Humlan idag som jag brukar när jag rider på Lrk. Vi red dressyr idag. Vi tränade på tempoväxlingar, skänkelvikning & att ställa m.m. Det var jättekul och Humlan var pigg som alltid! Haha. Fast hon var faktiskt riktigt riktigt seg i skritten O.o Men jag tycker det gick ganska bra ändå! :)


Idag ^^

Idag har jag varit med Olivia. Vi har städat stallet lite och borstat & grejat med hästarna ^^ Jag tvättade även Sallys matskål (katten). Sen har vi suttit vid datan lite också som vanligt, haha :)


Trött.

Är lite trött just nu.. klockan är 00.46. Vill sova men orkar inte :c Det där lät inte vettigt precis.. aja, orkar inte borsta tänderna :c Men om jag inte gör det så får jag hål i tänderna och det vill vi ju inte ha!

Lyssnar på den här låten just nu, så himla bra:


When everythinh falls apart, your arms hold me together.


Failad video

Här har ni en liten failad video på mig och Elias igår. Hahaha xD


Skit skit skit!!

Det var menat att jag skulle vara med på en Clear Round på Söndag med Elias, men det verkar inte bli något med det nu för han har blivit dålig i magen!! Så nu ska jag ta det lugnt med honom i typ 2 veckor. Han ska äta fil och hjälper inte det så får det bli antibiotika. Vi får hålla tummarna tillsammans att han blir bra så snabbt som möjligt!!


Olivia!

Idag har jag vart hos Olivia. Först när jag precis kommit så hoppade hon Prinsen. Jag fotade såklart (Y) Han var lite tjurig i början och rev hindren nästan hela tiden, men när dom väl kommit igång så tycker jag att det såg jättebra ut!
Fotade ju som sagt så här har ni lite bilder på Olivia och Prinsen från idag! :)


Sen så kom Lisa (en som Olivia tränar för ibland) och så red Olivia Annabell för henne. Dom småhoppade lite och körde lite dressyr. Gick jättebra!! Bella tjurade i början som vanligt som hon brukar när dom rider på banan men det var bara att vara bestämd så gick det jättebra! För sen skötte hos sig super.

Här har ni lite bilder på Olivia & Annabell idag :)





Vill ha!

Vill så himla gärna köpa söta julsaker till Elias och mig till vintern!
Vill ha alla julsakerna som finns på hööks!

Länkar till dom:

Tomteluva till hästen♥

Bjällerset♥


Jul"benskydd"♥

Tomteluva till ryttaren♥

Luva med horn till hästen♥


Julländtäcke♥


Dressyrpass + uteritt

Red lite dressyr på banan. Tränade mycket på formen idag och att stanna med vikten. Tränade även galoppombyten. Tycker det gick riktigt bra faktiskt och är väldigt nöjd med ridpasset. Han lyssnade jättebra och var inte ett dugg seg. Lagom pigg! Han gick inte ner så mycket på banan kan man inte säga, menmen ^^ Red på banan i ca 30 min.

Red ut en sväng efter. Då ville han minsann gå ner i form! Ett tag gick han jättejättejättefint i traven!! Har en film på det med den är på Majas mobil (hon var med) men hon har ingen överladdningssladd så ni kan tyvärr inte få se :c Tränade iallafall på min egna balans när vi red ut.

Tog 2 bilder med webbkameran på videoklippen på Majas mobil ( pausade i filmerna x) ), så bilderna är sjukt suddiga och har sjukt dålig kvalité!!





Haha, lite failat att alla bilderna har olika storlek o så med. Och som jag sa så är dom jättesuddiga och fula bilderna xD


Bloggtips

Tänkte att jag kunde skriva ner lite bloggar som jag läser. Samtidigt så får ni ju lite tips på lite bloggar som ni kan läsa!

Bloggen som jag alltid går in och kollar allra först när jag går in på datan är Olivia's blogg. Det är som ni kanske märkt min kompis blogg. Hon har 3 C-ponnyer som heter Niklas, Prinsen & Annabell. Hennes blogg heter http://oliiviiagustavsson.blogg.se/.

Efter att ha läst Olivia's blogg brukar jag alltid gå in på Ponnysannings blogg som nu har ändrat från Ponnysanning.blogspot.com till Ponnysanning.com! Jag tror nog att de flesta av er vet om denna bloggen?

Här är lite fler bloggar som jag brukar läsa!

• Christel, Ponnylycka.blogg.se.

• Nellie, Nellieberntsson.blogg.se.

• Lovisa & Matilda, Ponnytavling.blogg.se.

• Marcus & Mikaela, Megapixlar.blogg.se.


Läser några till men det här var några stycken :)



Ridlektionen.

Först byggde vi bana. Målar en bild på banan som jag lägger upp i slutet av det här inlägget.
Sen blev vi utdelade hästar. Trodde nästan inte att det var sant när Sofia sa att jag skulle rida Herman!!! Jag har ju inte fått rida honom ända sen jag lämnade tillbaka honom i slutet av sommaren. Har verkligen saknat att rida honom. Och det var verkligen helt underbart att få göra det idag. Och att hoppa också! Han är verkligen så himla rolig att hoppa, så det var ju ett +++. Jobbade honom lite fast inte så mycket. Han lyssnade väl sådär. ^^ Han var ganska seg men inte överseg. Hoppningen gick ganska bra, bara jag som fått någon dum vana att bredda händerna åt otroligt varje gång jag ska göra galoppfattning innan hindren. Men själva hoppningen gick jättebra. Och även när vi värmde upp, alltså inte hoppade, också! Han är verkligen bäst ♥ Kunde inte låta bli att lé när han stod så gulligt och kollade på när dom andra hoppade banan. Med öronen riktade framåt, så himla söt!

Jag älskar dig Herman♥

Här är en liten bild jag ritade på den lilla banan vi red idag.




Yeyy!!

Har just fått reda på att idag när jag ska rida igen så är det hoppning! Fatta att jag är superglad, hoppning är ju askul! Hihi.


Gnista <3

Gud vad jag saknar Gnista! Gnista är en islandshäst som står på ett ställe där jag går på läger ibland. Det finns även turidning. Det är verkligen jättemysigt där. Här är deras hemsida: http://www.islandshastarvedum.se/

Jag och Gnista <3



Planer för idag

Idag åker jag kanske upp till LRK och rider igen om det finns plats. När jag ridit (ifall det blir så) ska jag nog ta och städa mitt rum för det är en enda röra! Haha. Jaja, det här blev ett kort och tråkigt inlägg.

RSS 2.0